Konu: Kabaklı kek
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 - 07 - 2014, 23:16   #1 (permalink)
Çevrimdışı
aShk Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kabaklı kek


Özel gereçler

22 cm’lik kelepçeli yuvarlak kek kalıbı
Malzemeler

225 ml ayçiçeği yağı. Ayrıca biraz da yağlamak için.
100 gr fındık
3 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya esansı
225 gr toz şeker
200 gr kabak, ince rendelenmiş
200 gr kendi kabaran un
75 gr kendi kabaran tam tahıllı un
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
Kabaklı Kek Tarifi
1. Fırınınızı önceden 180°C’ye ısıtın. Kalıbın tabanını yağlayıp fırın parşömeni serin. Fındıkları bir fırın tepsisine koyup hafif esmerleşene kadar 5 dakika fırınlayın. Fındıkları temiz bir kurulama bezinin üzerine alıp ovalayarak fazla kabuklarını çıkarın. Kabaca kıyıp bir kenara ayırın.
2 . Yağı ve yumurtaları bir kâseye koyup vanilyayı ekleyin ve şekeri karıştırın. Karışımı hafifleşip koyulaşana dek çırpın. Kabakların suyunu sıkıp fındıklara karıştırın. Unu eleyip elekte kalan kepekleri atın. Tuzu, tarçını ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
3. Hamuru kalıba boşaltın. 45 dakika, dokununca esnek hale gelene dek pişirin. Izgara bir tele tersyüz edin ve tamamen soğuyana kadar bırakın.

SAKLAMA Kekiniz hava geçirmez bir kapta 3 gün duracaktır.

Aşçıdan İpucu: Kabakların olağan dışı kapsamı sizi şaşırtmasın. Kabak havuçtan daha az şekerlidir ama ıslaklık ve taze bir tat verir. Bu kek kremasız olduğu için daha sağlıklıdır.

  Alıntı ile Cevapla