Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 - 08 - 2014, 08:57   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sare Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Patlıcan böreği


Malzemeler:
- 5 adet patlıcan,
- 1 adet yufka,
- 2 adet yumurta,
- 2 dilim bayat ekmek,
- 100 gr beyaz peynir,
- ½ çay bardağı sıvıyağ,
- 1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peynir,
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Patlıcanları ateşin üzerinde çevirerek közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra kararmamaları için tuzlu limonlu suda bekletip sıkın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Patlıcan püresine yumurtaları, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, ezilmiş beyaz peynir, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp yufkayı dışına taşmayacak şekilde kabın içine döşeyin. Patlıcan püresini yufkanın içine yayın. Üzerine kalan kaşar peynirini serpin. 200°C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla