Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 - 06 - 2014, 16:09   #1 (permalink)
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tavuk Suyuna Pirinç Pilavı





1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pirinç yıkanıp kaynar suda bekletilir. Ocağa kaynamış tavuk suyu eklenir tuzu atılır. Süzülen pirinçler kaynayan tavuk suyuna eklenip kapağı kapatılır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Suyunu çeken pirincin üzerine kızgın yağ gezdirilip kapağı kapatılır. 5 dakika bu şekilde yağını çekene kadar kısık ateşte pişer. Daha sonra ocağın altı kapatılıp temiz bir kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla