Konu: Ayva Reçeli
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 - 06 - 2014, 16:46   #1 (permalink)
Çevrimdışı
matEm Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ayva Reçeli



Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler
- 1 Kg Ayva
- 1 Adet Limonun Suyu
- 4 Su bardağı Su
- 6 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Ayva yıkanıp dört parçaya ayrılır. Ortası ve çekirdekleri çıkarılıp soyulur. İstenen biçimde doğranır. Kabuklar, çekirdekler ve orta kısımlar 4 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır. Dilimlenen ayvalar bu su ile fazla ezilmeden yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker ilave edilir. Tencere sağa sola eğilerek yavaş yavaş kaynatılır. Koyulaşıp rengi pembeleşince limon suyu katılır ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
  Alıntı ile Cevapla