Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 - 06 - 2015, 17:19   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Ezqi Konuyu Baslatan
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hilorik Tarifi - Diyarbakır Yöresine Ait Hilorik Nasıl Yapılır


Malzemeler
1 kg köftelik kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 orta boy soğan
Maydanoz, tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur. Bulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir.
Köftelerin hazırlanışı:
Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.
  Alıntı ile Cevapla