Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 - 07 - 2015, 17:04   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Ezqi Konuyu Baslatan
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi


5-6 enginar, temizlenmiş
Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Süslemek için maydanoz

Yapılışı:
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun.
Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun.
Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin.
Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla