Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 - 09 - 2015, 17:27   #2 (permalink)
Çevrimdışı
Alya Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: İstanbul Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar


Anadolu Hisarı

Bizans'a Karadeniz'den gelen yardımları engellemek amacıyla yapılmış olan Anadolu Hisarı Rumeli Hisarı'nın tam karşısında yer almaktadır. Günümüzde İstanbul Boğazı'nın kenarında yer almasıyla küçük bir balıkçı kasabasını andıran Anadolu Hisarı sessiz, sakin yapısıyla ve tarihi güzelliğiyle görülmeye değer mekanlardandır.

Yedikule Hisarı

İstanbul'un en eski açık hava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları diğer bir deyişle Yedikule Hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı Üsküdar'ın Beylerbeyi ilçesinde konumlanmış Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış tarihi bir mekandır. Saray günümüzde pazartesi ve perşembe günleri haricinde diğer günlerde ziyaretçilere kapılarını açmakta ve bir çok konuğu ağarlamaktadır

Çırağan Sarayı

Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çırağan Sarayı bir dönem konumu itibariyle "Beşiktaş Sarayı" olarak da anılmaktaydı. Büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır.

Yıldız Sarayı

Beşiktaş, Ortaköy ve Balmumcu arasında yer alan Yıldız Sarayı tarihe tanıklık etmiş mekanlardan biridir. Bizans dönemine kadar dayanan tarihi dokusuyla günümüzde müze olarak kullanılan Yıldız Sarayı'nda Sultan II. Abdülhamit'in kişisel eşyaları sergilenmekte ve turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Aynı zamanda içerisinde Yıldız Sarayı Tiyatrosu ve Sahne Sanatları Müzesi de bulunmaktadır.

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı İstanbul'un merkezinde yer alan, tarihi dokusu ve alışveriş yapılacak bir çok mekanı içerisinde barındırması nedeniyle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşır. Gün içerisinde yarım milyon insanın uğradığı bile bilinmektedir. Özellikle yabancı turistlerin uğramadan ülkelerine dönmedikleri bir yer olan Kapalıçarşı, her gün bütün ihtiyaçları karşılayacak dükkanlarıyla gözde mekanlardan biridir. Adeta bir şehri andıran Kapalıçarşı Fatih Sultan Mehmet tarafından tarafından insanların yaptıklarını sergileyip satmaları için yaptırılmıştır.

Mısır Çarşısı

İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı aktarlarıyla, kuruyemiş ve şarküteri ürünlerinin satılmasıyla meşhur bir mekandır. Turistlerin özellikle alışveriş için tercih ettiği gözde mekanlardandır. 1600 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılan mekan, pazar günleri de açık olma özelliğiyle cezbedicidir. İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır.

Bakırcılar Çarşısı

Özellikle yabancı turistlerin dikkatini çeken Bakırcılar Çarşısı Beyazıt semtinde yer alır. Kazan, tencere, mangal gibi bakırdan yapılan eşyaların sergilendiği ve satışa açık olduğu sıra sıra dükkanlar çevresini sarmaktadır. Turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bu bakır işlerinin bulunduğu Bakırcılar Çarşısı mutlaka görülmesi gereken, çok bilinmeyen mekanlardandır.

Tekfur Sarayı

Bizans İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen Tekfur Sarayı bugün az duyulsa da Edirnekapı semtinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Tarihi olayların gizemini çözmed adına yapılan arkeolojik çalışmalar ise hala devam etmektedir. Bu nedenle ilgi çekici ve görülmeye değer tarihi yapılardan biridir.

Eyüp Sultan Camii

Günümüzde kutsal bir ibadet yeri olarak atfedilen Eyüp Sultan Camii Haliç kıyısında, Eyüp semtinde yer almaktadır. Diğer illerden ya da yurtdışından gelen turistlerin görmeden geçmedikleri tarihi bir camiidir. istanbul'un kutsal cuma gününde, kalabalığın camiye yöneldiği ve ibadet ettiği görülür. Görülmesi gereken, kutsal sayılan yerlerdendir.

Miniatürk

Miniatürk bir çok eserin maketlerinin sergilendiği bir mekandır. Topkapı Sarayı, Anıtkabir, Mevlana Türbesi gibi çeşitli yapıtları burada maket olarak toplu halde görmek ve hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. 2003'ten beri turistlerin İstanbul'a adım attıkları andan itibaren ilk gidecekleri ve mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer alır.

Hidiv Kasrı

Mısır'ın son hıdıvi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan bir mimara yaptırılan Hidiv Kasrı 1907 yılında bitmiş ve dönemin mimari özelliklerini taşımaktadır. Günümüzde düğün gibi çeşitli organizasyonların yapılabildiği, gidilip, görülebilecek yakınlarında bir çay molası verilebilecek bir mekandır

Kız Kulesi

İstanbul Boğazı'nda Salacak açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde konumlanmış bir kuledir. Hakkında neden yapıldığına dair çeşitli rivayetler ve efsaneler bulunan Kız Kulesi bu gizemi anlayabilmek adına bile görülesi mekanlardandır. Günümüzde eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz, romantik bir akşam yemeği ya da rutin dışında bir öğle molası için gidilebilecek ve yapısıyla mutlaka görülmesi gereken tarihi bir mekandır

  Alıntı ile Cevapla