ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://forumailem.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Türkiyede Bulunan Zehirli Yılan Türleri Hangileridir? (https://forumailem.com/hayvanlar-alemi/5511-turkiyede-bulunan-zehirli-yilan-turleri-hangileridir.html)

aSpeNDos 21 - 06 - 2015 18:06

Türkiyede Bulunan Zehirli Yılan Türleri Hangileridir?
 
Türkiyede Bulunan Zehirli Yılan Türleri nelerdir
Türkiyedeki zehirli yılan türleri hangileridir bu konuda hazırladığımız yazımız oldukça ilginizi çekecek bir yazı yılan türlerini merak ediyorsanız ve bu yılan türlerinden ülkemizde yaşayan zehirli yılan türleri hakkındaöğrenmek istedikleriniziyazımızda bulabilirsiniz.

Ülkemiz'de bulunan yılanların zehirleri bir insanı öldürecek kadar güçlü değildir fakat canınızı oldukça acıtabilir ve ciddi yaralanmalara neden olabilir bu bakımdan çok dikkatli olunması gereklidir.

Ülkemizde bulunan 56 tür yılandan sadece 14 türü zehirlidir diğerleir zehirsiz yılanlardır.

Türkiyedeki Zehirli Yılan Türleri Nelerdir?

Mısır Kobrasıneredeyse tüm vücudu siyah renkte bir yılan türüdür.Zehirli olan bu hayvanın zehir dişleri çenesinin ön kısmında bulunur.Çukurbaşlı Yılan başının üzerinde gözleri boynuna doğru bir çukurluk blunmaktadır.Boyu 2metre ye kadar ulaşabilir ayrıca sırtları grimsi ve yeşilimsi bir renktedir lekesiz gri noktaları bulunmaktadır.Koca Engerek Genel Özellikler: Sırt bölgesinin rengi genel olarak grimsi kahverengi ve bu rengin tonlarında olur. Sırtta bazı yerlerde birleşik koyumsu benekler bulunmaktadır.Şeritli Engerek yılanının Sırt bölgesi genel olarak kül renginde ya da grimsi kahverengi renklerdedir.


Forum Saati: 06:52. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ