ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Kadın Sağlığı (https://forumailem.com/kadin-sagligi/)
-   -   Anne Sağlığını Etkileyen Faktörler Nelerdir? (https://forumailem.com/kadin-sagligi/6706-anne-sagligini-etkileyen-faktorler-nelerdir.html)

Queen Warrior 11 - 07 - 2015 22:39

Anne Sağlığını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
 
Anne sağlığını etkileyen faktörler aynı zamanda bebeğin sağlığını da olumsuz yönde etkilediği için, bebek sahibi olan annelerin sağlıklarına son derece özen göstermesi, hem kendileri hem de bebekleri için bir takım hususlara dikkat etmesi son derece mühimdir. Anne sağlığını olumsuz etkileyen faktörler nelerdir, tüm anneler bu konu hakkında gereken bilgilendirmeye sahip olmalı ve bu olumsuz faktörlerden kendilerini uzak tutmalıdırlar. İşte anne sağlığını etkileyen durumlar.


Anne sağlığını etkileyen temel etkenler


Anne sağlığını etkileyen etkenler başında annenin gebe kaldığı ve doğum yaptığı yaş geliyor. Geç yaşta veya çok erken yaşta hamile kalmak hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkileyebilmektedir. Yetersiz ve dengeli beslenme de anne sağlığı üzerinde pek çok olumsuzluk ortaya çıkarttığı gibi, yine bebek sağlığını da kötü etkileyebiliyor. Anne sağlığını etkileyen faktörler arasında bir diğer önemli hususta, çocuk doğurma sayısı ve doğumdan sonraki aralarda geçirdikleri enfeksiyonlar, jinekolojik rahatsızlıklardır.

Anne ve bebek sağlığını etkileyen etmenler arasında sigara, alkol, uyuşturucu madde kullanımı da yer almaktadır. Anne hem gebelik hem de emzirme esnasında bu zararlı maddeleri kullanırsa sağlığını ciddi manada tehlikeye atmakta, bebeğinin sağlığını da etkilemektedir.

Anne sağlığını etkileyen diğer faktörler

Protein eksikliği: Ödem yapar
Yetersiz ve dengeli beslenme: Toksemi görülme riskini arttırır.
Anne ve babanın kan grubu: Kan uyuşmazlığı riskini doğurur.
Genetik hastalıklar: Bebeğin de bu genetik hastalıklara yakalanmasına neden olur.
Ruhsal durumda anne sağlığı ve bebek sağlığını etkiler.


Forum Saati: 15:42. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ