ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Kekler,Kurabiyeler,Pastalar (https://forumailem.com/kekler-kurabiyeler-pastalar/)
-   -   Zencefilli kek (https://forumailem.com/kekler-kurabiyeler-pastalar/868-zencefilli-kek.html)

aShk 06 - 07 - 2014 23:16

Zencefilli kek
 
Özel Gereçler

18 cm’lik kare kek kalıbı
Malzemeler

110 gr tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış. Ayrıca yağlamak için,
225 gr şeker pekmezi
110 gr yumuşak esmer şeker
200 ml süt
Konserve zencefil kavanozundan 4 yemek kaşığı şurup
1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
225 gr kendi kabaran un
1 çay kaşığı karbonatlı soda
1 çay kaşığı karışık baharat
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı toz zencefil
4 parça konserve kök zencefil, ince rendelenmiş ve
1 yemek kaşığı sade unla karıştırılmış
1 yumurta, hafifçe çırpılmış
Zencefilli Kek Tarifi

1.Fırınınızı önceden 170′C’ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp tabanına fırın parşömeni serin.
2. Tereyağı, şeker pekmezi, şeker, süt ve zencefil şurubunu, tereyağı eriyene kadar bir tencerede hafifçe ısıtın. Portakal kabuklarını ekleyip 5 dakika soğumaya bırakın.
3. Büyük bir karıştırma kabına un, karbonatlı soda ve toz baharatları eleyin. Sıcak şurubu kuru malzemelerin üzerine boşaltın ve bir çırpma teli kullanarak iyice çırpın. Konserve zencefil ve yumurtayı ekleyin
4. Hamuru kalıba dökün ve 35-45 dakika, kekin ortasına batırılan bir şiş temiz şekilde çıkana dek pişirin. Izgara bir tel üzerine tersyüz etmeden önce keki en az 1 saat kalıbında soğumaya bırakın. Servisten önce parşömeni çıkarın.

SAKLAMA Bu kek çok ıslaktır ve hava geçirmez bir kapta 1 haftaya kadar dayanır.

Aşçıdan İpucu
Burada kullanılan şeker pekmezi ve esmer şeker uzun süre dayanan yoğun, ıslak bir kek elde etmenize neden olur. Eğer kekiniz zamanla biraz kurursa dilimleyip tereyağı sürerek kahvaltılık olarak kullanabilir hatta Tereyağlı Ekmek Pudingi’nin zengin bir çeşidine dönüştürebilirsiniz

http://www.kolayevyemekleri.net/wp-c...filli-kek1.jpg


Forum Saati: 16:21. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ