ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Saç Bakımı (https://forumailem.com/sac-bakimi/)
-   -   Kısa Saça Fön Nasıl Çekilir? (https://forumailem.com/sac-bakimi/6676-kisa-saca-fon-nasil-cekilir.html)

Queen Warrior 11 - 07 - 2015 14:51

Kısa Saça Fön Nasıl Çekilir?
 
Bildiğiniz gibi saçlar, dış görünüşte oldukça önemli bir yere sahip. Karakterinizden tutun da ruh halinize kadar her şeyi yansıtabilir saçlar. Uzun, kısa, orta uzunlukta, siyah, sarı, kızıl, kahve, düz, dalgalı, kıvırcık tipi saçlarla, hem imajınızı hem de sosyal profilinizi oluşturabilmektesiniz. Gelişen teknoloji sayesinde de doğuştan sahip olduğunuz, lakin hoşlanmadığınız veya değişiklik istediğiniz saç karakteri üzerinde, pek çok değişiklik yapabilirsiniz.

Uzun saça şekil vermek kolaydır. Kolayca düzleştirebilir ya da kıvırcık hale getirebilirsiniz. Ya kısa saç? Milenyum çağında modernizmin simgelerinden biri de özellikle kadınlarda, kısa saç olduğu hepimizce aşikârdır. Fakat kısa saça şekil vermek oldukça zor.

Kısa ve kıvırcık saçlara ya da kısa ve dalgalı saçlara fön çekmek ise, konunun en zor kısmıdır. Şeklinden sıkıldığınız kısa saçlarınıza fön çekmek, bir zulüm halini alır. Fırça tutmaz, fırça tutmadığı için fön makinesi işlevini yerine getiremediğinden düzensiz üflemelerle, düz ve şık bir saç düşler iken, diken diken, asimetrik ve lodosa tutlmuşçasına dağınık sonuçlar elde edersiniz. Haliyle bu da kişinin canını sıkar. Öyle ki “şeytan diyor vur sıfıra” tarzında çıkışlara kadar gider bu yol.

Oysa doğru bir teknik ve uygun malzemelerle, istediğiniz şıklıkta kısa ve düz saçlara sahip olabilirsiniz.

Kısa saça fön çekme işlemini doğru yapabilmeniz için, ihtiyaç duyacağınız araçların başında ince bir fırça – ince telli değil, yapısal olarak ince fırça- ve profesyonel olduğu kadar fön çekme aparatının ağzı en ince olanından seçilmiş iyi bir fön makinesi ve fön işlemini düzgünce uygulayabilmek için ayıracağınız saçları tutmaya yarayan epeyce pens şart. Bir de elbette fön çekme esnasında doğru ayırma işlemi yapabileceğiniz, sapı sivri kuaför tarağı.

Kısa Saça Fön Çekme

Gelelim kısa saça fön çekme işleminin uygulanılışına. Kısa saçlara fön çekmek istediğinizde, öncelikle saçlarınızı su ile iyice ıslatmalısınız, ardından sadece saç telleri üzerindeki su damlalarını alacak kadar, emici bir havlu yardımı ile ovalayın.

Aman ha tamamen kurutmayın. Kısa saç, yüzey bakımından az bir orana sahip olduğundan, pek çok tel çabucak kurumaya müsaittir zira. Islattığınız saçları emici bir havlu yardımı ile hafif nemli duruma getirin.


Düzgünce nemlendirdiğiniz kısacık saçlarınızı, ince saplı tarak yardımı ile mümkün mertebe küçük tutamlar halinde ayırın ve ayırdığınız her bir tutamı pensler vasıtası ile başınıza tutturun. Fakat bu ayırma işlemini çok dikkatli yapmalısınız. Saçınızın ön taraflarını ayrı, yan taraflarını ayrı ve alt taraflarını ayrı hizalarda penslerle istiflemelisiniz.

Daha sonra yan taraflardan başlayarak, her bir tutamı sık dişli bir tarak yardımıyla tek tek iyice tarayıp, ince yapılı fırçanızın üzerine düzgünce yerleştirin.

Saç tutamınızı fırçaya yerleştirdikten sonra, fön makinesinin ağzını fırçaya dik olarak değil de eğimli bir şekilde tutmalısınız. Eğer fön makinesini saç tutamının üzerine dik hizada tutarsanız, saçlarınızın hem rengi solar hem de saç telleriniz çok yıpranır. Hatta yakabilirsiniz bile. Dolayısıyla makinenin ağzını eğimli tuttuğunuzdan emin olun.

Makineyi fırça ile eş zamanlı hareket ettirerek, tutamı düz konumda çekin. Fırçayı çekiş yönünüz her zaman aşağıya doğru olmalıdır. Eğer dik ya da eğimli çekerseniz, kısa olan saçlarınız yukarıya kalkmaya eğilimli olduğundan, iyi bir sonuç elde edemezsiniz.

Yan saçların işlemi tamamlandıktan sonra aynı işlemi, sırasıyla ense kısmına ve tepe kısımlarına da uygulamalısınız. Sabırlı olup her bir tutamı, bu direktiflere uyarak fönlerseniz, istediğiniz şıklıkta düz saçlara sahip olabilirsiniz.

Süreç hayli zor ve sabır isteyen bir süreç olsa da zamanla el alışkanlığı kazanıp, süreyi şaşılacak derecede kısaltabilirsiniz. Unutmayın, pratiği geliştirdiğiniz sürece hiçbir iş, ne zordur ne de kabus.


Forum Saati: 12:21. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ