24 - 06 - 2015, 17:11 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı -įŞįñə qəŁįŕŚə Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Tirşik Çorbası
Malzemeler 1 kg Tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut ile dövme 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su Tarif Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır. Alıntı.. |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Çorbası | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:17 |
baLık çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 19:10 |
Sebze Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:32 |
Mercimek Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:28 |
Yayla çorbası | aShk | Çorbalar | 0 | 06 - 07 - 2014 22:47 |