ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16 - 09 - 2015, 16:38   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri Nelerdir?


İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri Nelerdir?


Türkler için önem taşıyan yemek kültürünün en yoğun yaşandığı yer İç Anadolu olmaktadır.


İç Anadolu bölgesi kültürlerimize ve tarihimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Diğer bölgelerde olmasa dahi buralarda eski yöresel yemeklerimizin kokuları ocaklardan göğe doğru yükselmektedir. Kent merkezlerinde olmasa dahi köy yerlerinde halen yemek kültürlerimiz korunarak nesilden nesle aktarılmaktadır. Özellikle İç Anadolu bölgesine gidecek olanların yemesi ve tatması gereken bazı yemekler vardır. Doğu illerde yöresel yemeklere daha çok ağırlık veriliyor. Yapılan yemeklerin bazıları ülkemizin dört bir yaında halen afiyetle yenmektedir.

İllere Göre Yöresel Yemeklerin Listesi

Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
Batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
Divriği Pilavı
Düğün pilavı (Konya)
Erciyes Salatası
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Fakir Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
Hamurlu Mercimek Çorbası (Sivas)
Hasirde (Kırşehir)
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
Hunnak
Hurma Tatlısı (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Kandil Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
Kara Kız Köftesi
Karaçuval Helvası(Çorum)
Kayseri Mantısı
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
Kırşehir Köftesi
Kirtimburt (Kayseri)
Köbete (Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
Nohutlu Yahni (KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
Şaştım Aşı (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akdeniz Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? aSpeNDos Akdeniz Bölgesi 0 20 - 06 - 2015 12:13
Ege Bölgesinin Yemekleri - Ege Yemekleri Hakkında aSpeNDos Ege Bölgesi 7 20 - 06 - 2015 12:11
Doğu Anadolu Bölgesi Hakkında Bilgi aSpeNDos Doğu Anadolu Bölgesi 0 17 - 06 - 2015 15:20
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hakkında Bilgi aSpeNDos Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 17 - 06 - 2015 15:16
İç Anadolu Bölgesi Hakkında Bilgi aSpeNDos İç Anadolu Bölgesi 0 17 - 06 - 2015 15:15