06 - 08 - 2014, 09:03 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | çiğ börek (eskişehir) Malzemeler: - 10 kahve fincanı un, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı yoğurt, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı sirke, - Tuz, - 2 su bardağı sıvıyağ, İçi için : - 1/2 kg. yağsız dana kıyma, - 1 adet soğan, - Tuz, karabiber. Yapılışı: Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 cm. çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Eskişehir Nüfusu 2015 Kaçtır? | aSpeNDos | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 22 - 06 - 2015 07:59 |
Patatesli börek | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 08:51 |
Karnıyarık börek | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 07:20 |
Kaşarlı börek | Sare | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 05 - 08 - 2014 22:15 |
Çiğ Börek | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 12:47 |