27 - 06 - 2014, 12:47 | #1 (permalink) |
Çevrimiçi Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Çiğ Börek Malzemeler Kıyma (200 gram) Yoğurt (2 çorba kaşığı) Un (5 su bardağı) Su (1 su bardağı) Sıvıyağ (1 su bardağı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 tatlı kaşığı Püf Noktası Malzemeye ek olarak domates ve soğan da ilave edebilirsiniz. Adım Adım Pişirme 1-Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. . 2- Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun. 3- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın. |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
çiğ börek (eskişehir) | Sare | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 06 - 08 - 2014 09:03 |
Patatesli börek | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 08:51 |
Karnıyarık börek | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 07:20 |
Kaşarlı börek | Sare | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 05 - 08 - 2014 22:15 |
Sebzeli Tavuklu Börek | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 12:48 |