ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06 - 02 - 2016, 19:37   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Davranışın Üç Kuralı


Davranışın Üç Kuralı


1-) Dikkatinizi nereye kanalize ederseniz, (bazen yoğun bir şekilde bazen de zayıf bir şekilde) enerjiniz de o yöne akar.

2-) Enerjinizi ve dikkatinizi yönlendirmek için kendinizi gözlemlemelisiniz. Enerjinizi, dikkatinizi; dolayısıyla da davranışlarınızı dilediğiniz gibi değiştirebilmeniz için kendinizi gözlemleme becerisini kazanmanız gerekir.

3-) Kendini gözlemleme, egzersiz yaptıkça kolaylaşan bir iştir; ancak alışkanlık haline gelmesini beklemeyin. Kendinizi gözlemlemeniz için sürekli egzersiz yapmanız gerekir.

Kendinizle ilgili farkındalığınızı anlamlandırarak, davranışlarınızın farkına varabilmek için kendinize aşağıdaki soruları sorarak egzersiz yapabilirsiniz. Gün içindeki davranışlarınız sırasında bu soruların cevaplarını kendi kendinize verirken bulabilirsiniz.

Dikkatimin ve enerjimin nereye odaklandığının farkına varabildim mi, bu farkındalığı sürdürebildim mi?
Birine ya da bir şeye otomatik olarak tepki verdiğimde bunun farkına varıp dikkatimi ve enerjimi yeniden yönlendirebildim mi?
Dikkatimi ve enerjimi daha iyi yönlendirebilmek için ne yapabilirim?

Farkındalık hiç bitmeyen bir süreçtir ve tamamen kişisel çaba ile gelişir. Asıl amaç ise ¨kendimiz¨ olarak algıladığımız, oysa gerçekte nedenlerin oluşturduğu yanılsamalı benliğimiz olan egoyu tanımak; ve bunun yerine özgür benliği, farkındalık temeline dayalı gerçek varoluşu oturtmaktır.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık