ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 - 02 - 2019, 09:21   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sinirleri yatıştıran doğal besinler daha sakin kalabilmek için..


Sinirleri yatıştıran doğal besinler nelerdir? Gün içerisinde bozulan sinirimizi yatıştırmak için işe yarayan doğal besinleri sizler için araştırdık.









Gün içerisinde yaşanılan olumsuzluklar ne yazık ki sinirlerimizi bozabiliyor. Özellikle de bu aksaklıklar peş peşe devam ettiği zaman etrafta sinir küpü olarak dolaşmak zorunda kalabiliyoruz. Bunun çaresini doğal yollarda aramayı denediniz mi? Evet yanlış duymadınız! Sinirlerinizi yatıştırmak için doğada bazı besinler bulunuyor. Bu besinler sayesinde daha sakin bir hayat sürebilir, sinirlerinizden kurtulabilirsiniz. Peki sinirleri yatıştıran doğal besinler nelerdir? İşte gün içerisinde bozulan sinirinizi yatıştırmak için işe yarayan doğal besinler!


6 1



PANCAR
Pancar içerisinde bol miktarda B vitamini barındıran bir bitkidir. Özelliklede yoğurtla beraber tüketildiği zaman iki kat daha etki etmektedir.


6 2



KUŞKONMAZ
Sinirleri yatıştırmada önerilen besinlerden bir diğeri de kuşkonmazdır. Kuş konmaz folik asit açısından oldukça zengndir. Bu da pancar gibi yoğurtla tüketildiği zaman sindirimi kolaylaştırmaya yarar sağlamaktadır. Bunun yanı sıra vücudun sakinleşmesini de sağlamaktadır.


6 3



HİNDİ ETİ
Sinirlerinizin yatışmasını istiyor ve daha sakin bir hayat sürmek istiyorsanız hindi eti tüketmeniz gereken besinlerden bir diğeri. Özellikle de serotonin hormonunu arttıran bu et sakin kalmanızı destekleyecektir. Hindi etini tüketirken dikkat etmeniz gereken nokta ızgarada ya da fırında tüketmek olacaktır. Böylece içeriğindeki değerli maddeleri de yok etmemiş olursunuz.


6 4



ELMA
Elmada yine kas ve sinir sistemi açısından oldukça etkili olan besinler arasındadır. Uyumadan önce bir tane elma yersenniz yorgunluk hissini büyük oranda ortadan kaldırmış olursunuz. Rahat bir uykunun sırrı gece yatarken yenen elmada olduğunu unutmayın.




6 5



HAVUÇ
Sinir sistemindeki deforme hücreleri yenileyerek daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda yatıştırıcı özelliği sayesinde sinirlilik rahatsızlığına yakalanmayı azaltır.



alıntı
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte istahınızı kesecek besinler! LeyNa Sağlıklı Beslenme ve Diyet 0 10 - 02 - 2016 15:23
Çocuklarda Boy Uzatan Besinler Nelerdir? Alya Çocuk Sağlığı 0 19 - 09 - 2015 15:42
Yüzünüzün daha gergin ve canlı görünmesi için harika bir öneri… Sare Cilt Bakımı 0 12 - 09 - 2015 13:34
Daha Pahalı Evlilik Yüzüğü Daha Çok Boşanma Demek Alya Kadın Dünyası 0 16 - 06 - 2015 16:04