31 - 07 - 2014, 17:35 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı | Ançuez Ezmesi MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıv***** getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıv***** getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın. afiyet olsun... |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi | Queen Warrior | Tatlılar | 0 | 08 - 07 - 2015 00:17 |
Karides Ezmesi | aSpeNDos | Deniz Ürünleri | 0 | 27 - 06 - 2014 12:35 |