ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08 - 07 - 2015, 00:13   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tulumba Tatlısı Tarifi


Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

3 su bardağı su,
2,5 su bardağı un,
100 gram tereyağı,
3 adet yumurta,
2-3 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı nişasta,
Bir fiske tuz.
Şerbeti İçin:

4 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1 dilim limon.


Tulumba Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu ve limonu ilave edip kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Başka bir tencereye unu, tereyağını, tuzu ve suyu karıştırarak koyalım.
Orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım.
Hamur soğuyunca içine yumurtaları tek tek kıralım ve elimizle yumurtaları hamura iyice yedirelim.
İçine irmiği ve nişastayı ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Hazırladığımız karışımı şanti torbasına dolduralım.
Tavaya sıvı yağı koyalım. (sıvı yağı soğuk olmalı eğer sıvı yağ ısınırsa soğutalım)
Üzerine şanti torbasındaki hamuru sıkalım ve kızartalım.
Kızaran tulumbaları soğuk şerbete batırıp, 1-2 dakika bekletelim ve servis tabağına alalım.

Çıtır çıtır nefis bir tulumba oluyor, denemenizi tavsiye ederim.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık